Referat: Skanör/Falsterbo IF - ÖT Smygehuk FF

Skanör Falsterbo IF 1-6 ÖT Smygehuk FF (0-2)

0-1 Oliver Oliveros (Johan Hellström) 10 min
0-2 André Andersson (Lukas Printzlow) 16 min
0-3 Johan Hellström (Lukas Printzlow) 50 min
0-4 Gustav Lindquist (Oliver Oliveros) 52 min
0-5 Mattias Jönsson STRAFF (Johan Hellström) 68 min
0-6 Emir Rozajac (Oliver Oliveros) 73 min
1-6 87 min

Varningar

ÖT Smygehuk följde upp 5-1 segern mot TFF med att slå tillbaka Skanör på bortaplan med 6-1. Årets bästa 90 minuter med bländande anfallsfotboll med få tillslag gjorde att det stundtals såg ut som om det skiljde långt mer än en serie lagen emellan. Men den allra första chansen var Skanörs. Skanör inledde också allra bäst de första 10 minuterna men sen var det ÖT Smygehuk för hela slanten. I den 3:e minuten gör vår målvakt Andreas Sonesson en utmärkt räddning på ett friläge och lyckas få bollen ut till en hörna. I den 7:e minuten kontrar ÖT blixtsnabbt där bollen går som på ett snöre där Oliver Oliveros spelar Gustav Lindquist som på ett tillslag spelar fram Johan Hellström som i bra läge får iväg ett skott som målvakten med nöd och näppe tippar till hörna. I den 10:e minuten vinner ÖT bollen på mittplan och Johan Hellström slår en perfekt genomskärare mot Oliver Oliveros som sprintar ifrån försvaret och enkelt placerar in 0-1. Detta var Olivers 3:e mål i år. I den 16:e minuten snappar Lukas Printzlow upp bollen mitt på Skanörs planhalva till vänster och han tittar upp och slår ett utmärkt inlägg mot André Andersson som gör en perfekt löpning och kan nicka in 0-2 bakom en chanslös målvakt. Detta var Andrés 1:a mål i år och även hans första någonsin i ÖT Smygehuk. ÖT fortsätter att spela fin fotboll och genom några riktigt fina kombinationer skapas en del lägen. I den 30:e minuten slår Mattias Jönsson en lång frispark mot bortre delen av straffområdet där Johan Hellström dyker upp och nickar mot mål men målvkaten lyckas rädda. I den 43:e minuten slår Gustav Lindquist en perfekt genomskärare mot Oliver Oliveros som kommer ensam med målvakten men målvakten gör en fin fotparad. Första halvlek slutar med en 0-2 ledning för ÖT efter stor dominans. I paus görs ett förutbestämt målvaktsbyte där Andreas Sonesson ersätts med Izzettin Adigüzel. Direkt i inledningen av den andra halvleken har Philip Marklund riktig lekstuga där han tar sig förbi flera motståndare innan han lägger ut bollen till höger där André Andersson möter upp och slår ett inlägg mot bortre delen av straffområdet där Gustav Lindquist från dålig vinkel drar på ett stenhårt volleyskott som målvakten räddar lite turligt. I den 50:e minuten slår Lukas Printzlow en underbar genomskärare från mittlinjen som skär rakt genom Skanörs backlinje och en fri Johan Hellström gör inget misstag utan placerar kallt in 0-3 tunnel på målvakten. Detta var Johans 5:e mål i år och det verkar som om vi hittat ännu en skyttekung. Bara två minuter senare är det dags igen då Gustav Lindquist och Oliver Oliveros väggspelar sig genom Skanörs försvar och Gustav får fritt läge där han först skottfintar bort både målvakt och en försvarare innan han krutar in 0-4. Detta var speldirigenten Gustavs 4:e mål i år. I den 68:e minuten får Johan Hellström bollen i Skanörs straffområde och med ryggen mot mål och med två försvarare i ryggen klackar han finurligt bollen förbi båda försvararna och vänder om men han blir dubbelt fasthållen och domaren blåser och pekar solklart på straffpunkten. Säkre Mattias Jönsson stegar fram och slår enkelt in 0-5. Detta var Mattias 2:a mål i år och i och med målet nådde Mattias också en milstolpe i sin ÖT karriär när han slog in sitt 25:e mål. I den 73:e minuten görs Oliver Oliveros ner i Skanörs straffområde och domaren blåser. Dock inte för straff utan en frispark läggs mitt på 16 meterslinjen. Mittbacken Emir Rozajac visar elegans när han smeker bollen över muren och in i mål fram till 0-6. Detta var Emirs 1:a mål i år och även hans första någonsin i ÖT Smygehuk. ÖT forsätter trumma på och tar sig gång på gång in i Skanörs straffområde och i den 78:e minuten trampar inbytte Axel Andersson förbi sin försvarare i straffområdet men blir bryskt nersparkad, även denna gång utan åtgärd från domaren. Istället tillåts Skanör att reducera i den 87:e minuten då en forward fri med Izzettin Adigüzel inte gör något misstag när han rundar Izzettin och slår bollen i nät till 1-6 vilket också blir slutresultatet. Samtliga 16 spelare skall ha en eloge för det finessrika och fyndiga anfallsspel som vi visar upp under hela matchen. Allra bäst i ÖT Smygehuk var innermittfältaren Lukas Printzlow som verkade finnas överallt på planen och som grädde på moset svarade Lukas även för två fina assists. I nästa match väntar Rydsgårds AIF på Smygehamns IP på lördagen den 9:e april klockan 13:00.